Filtr węgla aktynwego czy jakoś tak

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • hevet2
    Classic
    • 2009
    • 16

można ale wtedy mogą zostac plamy po wodzie.

Najlepiej do sucha wytrzeć delikatną szmatka np z fibryny

Przy delikatnym wytarciu nie bedzie żadnych śladów a i odblask się nie uszkodzi. Daje Ci na to 100% gwarancje

Żeby odblask zszedł musisz troche mocniej potrzeć przez dłuższy czas więc takie delikatne mycie i wytarcie mu nie zaszkodzi.

Pamiętaj tylko żeby myc sama wodą bo większość środków może uszkodzić powierzchnie odblasku albo ją zmatowić
  • SuchyX
    L&K
    S_OCP Member
    • 2007
    • 1170

Witam mam problem bo zaświeciła mi sie kontrolka ta od silnika i po podłączeniu pod komputer znajomy powiedział że zalalny mam ten filterek który odprowadza opray z baku. Zbiorniczek ten zjaduje się obo zbiorniczka wpłynu wyrównawczego wiadomo co mi chodzi i to podobno składa się z dwóch części zbiornika i zawóru. O to teraz moje pytanie czy lepiej kupić całość czy poprostu wymienić ten zawór???
    Navi:Asus A639+mod(416@640Mhz)
    Mobil:Uniden PC 68 Elite<->Sirio Performer 5000/dziurka

Komentarz

• didku
      Classic
      • 2007
      • 23

Troszke nie na temat. Zatankowales za duzo (tzn odpowietrzyles i dotankowales?) i drugie mniej ciekawskie ale bardziej naukowe: czy benzyna w koncu nie wyparuje?
      Skoda OCTAVIA Tour Combi 1,9 TDI
      Mitsubishi Outlander II 2,2 HDi Instyle

Komentarz

• S3 CHRIS
        Elegance
        • 2006
        • 979
        • Octavia I (1U2)
        • AUQ 1.8 20VT 180 KM
        • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Z doświadczenia własnego wiem że po wykasowaniu błedów za jakiś czas znowu się pojawią więc benyzna wyparuje ale filtr już nie działa ja powinien
        ET 13.064 1/4 mili 2009 Octavia Rs I

ET 13.576 ---->13.3xx---->13.006 1/4 mili Golf I TFSI bY GTO

Komentarz

• SuchyX
          L&K
          S_OCP Member
          • 2007
          • 1170

Czyli jedank wymiana tego filtru a dodam że to mi się stało za czasów jak jeździłem na benzynie a teraz mam GAZ czy musze to wymieniać jak beunzyny w baku mam ok 15-20 litrów zawsze. I nie ja przelałem tylko te pucybuty na stacaji Shell jak pistolet odbił to ten cep jeszcze 2 razy dolewał i wtedy go opier...... za takie coś. Teraz to już po fakcie i nie wiem czy wiymieniać to czy nie jak jeżdże na gazie?

Komentarz

• kros
            Ambiente
            • 2007
            • 120

Ja też miałem problem z filtrem i zaworem. Wywalało błąd na kompie jeździłem do czasu kiedy silnik nie zaczął źle odpalać - jakieś kilka miesięcy. Potem dla świętego spokoju wymieniłem. U mnie na szafie nic nie świeciło.

Komentarz

• SuchyX
              L&K
              S_OCP Member
              • 2007
              • 1170

U mnie wywala Chcek engine tzn cały czas świeci. I chiort wie czy to zmieniać jak jeżdże na gazie.

Komentarz

• kros
                Ambiente
                • 2007
                • 120

Gdyby mi świeciło żółte to pewnie wymieniłbym od razu bo nie lubię dyskoteki na zegarach. A tak, czego oko nie widzi, tego sercu nie żal.
                Auto wtedy miałem na gwarancji więc pytałem w ASO (błąd wyskoczył u nich na przeglądzie) i powiedzieli że póki nic innego się nie dzieje to można jeździć. Ja w opisie błędu miałem "usterka sporadyczna"
                Dopiero sercu zrobiło się żal jak na ciepłym silniku nie odpalał, tzn. opdalał i gasł po sekundzie. Sposobem na tę przypadłość było odpalanie z delikatnie wciśniętym gazem. Ale stwierdziłem że nie tedy droga i wymieniłem, niestety tanie to nie było...

Komentarz

• SuchyX
                  L&K
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 1170

U mnie narazie na całe szczęście nie mam problemów z odpalaniem na zimnym jak i na rozgrzanym silniku ale zapewne to wymienie bo jakoś tak dziwnie sie jeździ jak widze tą pomarańczową ikoneczke na zegarku :evil: Wie ktos ile ta przyjemność może kosztować??

Komentarz

Pracuję...